Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

SMZ.hr

VIJESTI

Župan s prvašićima OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji

Župan Ivo Žinić, uz kojega je bio i njegov zamjenik Roman Rosavec, je u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine, u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića u Petrinji poželio učenicima prvih razreda dobrodošlicu i sretan početak školske godine.

Župan je rekao da njegov posjet, uz tradicionalni pozdrav prvašićima ove godine, u uvjetima borbe protiv pandemije ima i dodatnu svrhu: “Došli smo u ovu školu vidjeti na koji način će biti primjenjivane sve ove mjere.”

Osigurana je oprema da bi učenici i školsko osoblje bili sigurni, SMŽ je osigurala 40 000 maski za 10 800 učenika županijskih osnovnih i srednjih škola:

“Mi smo sve pripremili da naše škole, osnovne i srednje, imaju sve potrebne uvjete. Ovdje (u OŠ Dragutina Tadijanovića) će učenici pohađati nastavu u dva turnusa, kako bi ispoštovali sve epidemiološke mjere, dakle distance i mogućnost dezinficiranja prostora, kako bi svi bili sigurni.”

Županija je, zajedno s ravnateljima poduzela sve da nastava krene, župan je rekao kako online nastava nije ono pravo, te da ništa ne može zamijeniti izravni kontakt nastavnika i djece. Župan je iskazao nadu da će sve biti u najboljem redu:

“Pogotovo u našoj županiji, jednoj od sigurnijih županija. Mi na dnevnoj bazi imamo dva, tri slučaja, tako da to nije alarmantno. Ali, ako se situacija bude pogoršavala, naravno da ćemo morati poduzimati drugačije mjere.”

 

 

Popularno

Više iz: VIJESTI

Na vrh