Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

VIJESTI

Započele akcije uređenja okoliša sisačkih osnovnih škola

Učenici OŠ Ivana Kukuljevića Sisak uredili okoliš škole i dobili učionicu na otvorenom

Piše: Monika Perlić / Quirinus Portal

Akcija uređenja vanjskog okoliša u sklopu akcije „Lajkam Sisak“, koju organiziraju Radio Sisak i Grad Sisak, započela je u petak u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sisak, nakon koje će se akcije provesti i u nekoliko sisačkih osnovnih škola i to: OŠ Viktorovac, OŠ Braća Ribar, OŠ 22. lipnja, OŠ Braća Bobetko i OŠ Sela.

Volim svoj grad i brinem o njemu, krećem od okoliša svoje škole!

“Kao eko škola svake godine obilježavamo Dan voda i Dan planeta Zemlje povodom kojeg uređujemo okoliš oko škole. Mi smo prva škola koja će dobiti učionicu na otvorenom i u kojoj će biti uređeno dječje igralište i klupe oko škole. Svake godine se priključujemo i akciji na državnoj razini Zelena čistka.

Tijekom cijelog dana, od jutra kada je počela nastava, razredni odjeli su sa svojim razrednicima i učiteljima izlazili van i čistili naše dvorište koje je uistino veliko i imamo puno togo za napraviti” – kazala je ravnateljica Željka Birač.

“Farbamo klupe, ljuljačke i penjalice i čistimo školsko dvorište. To sve radimo zbog našeg planeta Zemlje, a i zbog nas, da budemo zdraviji zbog čistog okoliša, zraka i lijepih boja” – rekao je učenik 8. razreda Luka Pejinović.

Pored uređenja okolišta, obnove igrališta i zelene infrastrukture, pokrenuta je i inicijativa postavljanja učionica na otvorenom, koje u suradnji s gradskim trgovačkim društvima za tu prigodu osmišljava i proizvodi sisačka tvrtka Komunalac Sisak.

Sreća je… živjeti u Sisku!

Ove akcije uključuju najmlađe koji u njima rado sudjeluju jer vrlo brzo vide rezultate svoga rada, a cilj same akcije je dovesti do vezivanja zajednice jer sretna djeca dovode do sretnih roditelja koji pak dovode do sretnog grada i zato je sreća živjeti u Sisku – moglo se čuti tijekom ove prve akcije uređenja okoliša sisačkih osnovnih škola.

 

 

Popularno

Više iz: VIJESTI

Na vrh