Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

Petrinja.hr

VIJESTI

Započela izgradnja nove školske sportske dvorane OŠ Mate Lovraka Petrinja

Polaganjem kamena temeljca, radove na izgradnji školske sportske dvorane Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja svečano je otvorio gradonačelnik Petrinje i saborski zastupnik Darinko Dumbović. Svečanosti je uz gradonačelnika nazočila i njegova zamjenica Viktorija Kaleb.

Rok za završetak je 18 mjeseci, a početak radova i gradilište blagoslovio je sisački biskup Vlado Košić. Gradonačelnik Dumbović istaknuo je kako je ovo povijesni događaj za Petrinju te dodao:

„Znamo da je dvorana bila tema koja je bila nemoguća misija u toj nemogućoj misiji pokušali su mnogi sudjelovati međutim nisu uspjeli. Moram se prije svega zahvaliti onom „nevidljivom“ timu Grada Petrinje odjelu za EU fondove na čelu s Edisom Mašinović, ali i voditeljici projekta Vlasti Vuglec koji su dali sve od sebe od prostornog planiranja od izmjene dozvole od izmjene projekta od svega onoga što je trebalo aplicirati a na kraju krajeva naći nemoguća sredstva u EU koji nikada nisu imali školske dvoranu u sadržaju ovakvog tipa kao što smo mi uspjeli dobiti.

40 milijuna kuna je ogromna investicija kroz društvenu infrastrukturu gdje kroz dječji vrtić u Češkom selu, kroz svlačionice u Koloniji, kroz dječje igralište na Slatini dajemo jednu snažnu poruku da će se 50, 60 milijuna kuna uložiti samo s naslova te infrastrukture. Kada pogledamo komunalnu infrastrukturu koja je 431 milijun kuna i kad pogledamo da smo neki dan uveli u radove samu komunalnu infrastrukturu koja je gospodarska, završavamo u Mošćenici koja je preko 30 milijuna kuna i Malu komunalnu infrastrukturu gdje od Slatine, od Sajmišta, groblja i svega ostaloga kroz pješačko – biciklističku stazu ulažemo preko 120 milijuna kuna – to ne radi niti jedan grad.

Ovo gradilište, u Mošćenici i Petrinji je poruka da se kopa 150 km grada da Zagreb ne bi mogao doći sebi od 150 km i tolike investicije a kamoli mi ovdje u Petrinji. Želim da svu onu mukotrpnost koju građani imaju da izdrže, mi ćemo uspjeti jer imamo europski novac, imamo mlade ljude koji su spoj mladosti i iskustva, koji zajedničkim radom rade u jednoj kvalitetnoj sinergiji. Svaki dan obilazimo neko gradilište i nešto se radi. Ne može se više teoretski raditi nego što se radi niti se može više investirati zato je Petrinja perjanica ne samo u Sisačko – moslavačkoj županiji nego i u ovom djelu Hrvatske kod povlačenja sredstava iz europskih fondova.

Želim dati jasnu poruku da građani Petrinje očekuju od izvođača, od nadzora, od svih onih koji prate da budu profesionalni da odrade to na vrijeme jer sve buduće generacije koje dolaze žele se ovdje igrati na vrijeme, čekali su predugo da bi još sad čekali neke koji će možda izmišljati da nema radne snage ili nečeg drugog. Gradu je neprihvatljivo da ima bilo kakve korekcije na račun Proračuna Grada Petrinje, Gradu je neprihvatljivo da građani čekaju ono što moraju imati jako brzo u svim mogućim rokovima“ – zaključio je gradonačelnik.

Ankica Krnjajić Magdić, ravnateljica OŠ Mate Lovraka, istaknula je kako je ovo veliki događaj za samu školu kao i građane grada Petrinje te dodala:

„Veselimo se izgradnji nove školske dvorane. Iako dosada nismo imali dvoranu imali smo viceprvakinje Hrvatske u ženskoj košarci za učenice 5.,6., 7. i 8. razreda a vjerujem da će sada uspjeh biti i bolji. Do sada su našu školsku dvoranu posjećivali velikani hrvatskog sporta – Dino Rađa, Stojko Vranković, Gordan Kožulj, Filip Ude i mnogi drugi, održavali su tribine. Vjerujem da ćemo izgradnjom ove dvorane održati barem jednu humanitarnu akciju i utakmicu sa svim sportskim zvijezdama.“

 

 

Više iz: VIJESTI

Na vrh