Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

SPORTSKI USPJESI

Veliko otvorenje Coca-Cola Cupa 2020. u Sisačko-moslavačkoj županiji

Veliko otvorenje održalo se 14. siječnja pred punim tribinama u Osnovnoj školi Glina. Sportska dvorana Osnovne škole Glina zamalo nije mogla ugostiti sve zainteresirane navijače na otvorenju Coca-Cola Cupa u Sisačko-moslavačkoj županiji. Prepune tribine, odlična navijačka atmosfera i fair play obilježili su malonogometni spektakl u Glini.

Svečano otvorenje počelo je u 10 sati, a najbolje malonogometne ekipe pozdravili su Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije, Stjepan Kostanjević, gradonačelnik Gline, Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih i Robertina Štajduhar, ravnateljica škole, dok su ih podržali i Damir Šantek, glavni ravnatelj Državne geodetske uprave i mnogobrojni drugi uzvanici.

Ekipe su nestrpljivo čekale početak natjecanja, a po prvi puta su na nogometni teren istrčale i djevojke. Coca- Cola Cup će od ove sezone uz podršku UEFA organizirati turnire za djevojke kako bi se najmasovniji svijet na svijetu propagirao i u ženskoj konkurenciji. Prekrasan sportski dan podržali su i predstavnici Ministarstva unutarnjh poslova sa svojim edukativnim štandom.

Nakon Gline, slijedi kvalifikacijski turnir u Topuskom, koji će se održati 16. siječnja u dvorani Termi Topusko s početkom u 10 sati. Detaljan raspored natjecanja i kontakt osobu za vašu županiju i grad možete pronaći na: http://igremladih.hr/bs/coca-cola-cup-raspored

Prijave za Coca-Cola Cup 2020. otvorene su od 16. prosinca, a od ove sezone uvodi se i kategorija ženskog nogometa. Najpopularniji i najmasovniji sport na svijetu svoju veliku bazu ima i u Hrvatskoj. Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već sedmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 120 gradova i mjesta u Hrvatskoj i 21 županiji.

Coca-Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravat će se od siječnja do svibnja nakon čega će uslijediti županijska finala, a ukupno će sudjelovati više od 3.000 ekipa. Svaki turnir uvijek je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek velik: plasman na državnu završnicu u Splitu koja će se održati krajem srpnja.

 

Prijavi se i ”Budi dio igre”

Prijave su moguće do termina natjecanja u pojedinom gradu na: http://prijava.igremladih.org ili direktno kod koordinatora natjecanja. Ekipe će se moći prijavit i na sam dan natjecanja na lokaciji turnira. Prijave na turnir su besplatne i moguće su za 2 dobne kategorije u muškoj kategoriji: U-15 (2005. godište i mlađi) i U-18 (2002. godište i mlađi), te U15 u ženskoj kategoriji. Svaka ekipa može sudjelovati maksimalno s 10 igrača i voditeljem (odrasla osoba).

Detaljan raspored natjecanja i kontakt osobu za vašu županiju i grad možete pronaći na: http://igremladih.hr/bs/coca-cola-cup-raspored

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2019. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 200.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u više od sva desetljeća osjetile što su to sport, druženje i zabava.

 

 

Više iz: SPORTSKI USPJESI

 • SPORTSKI USPJESI

  Plazma Sportske igre mladih u Popovači

  Autor

  Domaćinstvo prvog sportsko-edukativnog događanja “Turneja radosti” Plazma Sportskih igara mladih u Sisačko-moslavačkoj županiji dobila je Popovača....

 • SPORTSKI USPJESI

  Prvašići na kuglanju

  Autor

  Učenici prvoga razreda, predvođeni svojom učiteljicom u produženom boravku Dajanom Melnik, nastavili su s upoznavanjem sportova...

 • SPORTSKI USPJESI

  Škola klizanja u Petrinji

  Autor

  I ove godine na petrinjskom klizalištu bila je organizirana Škola klizanja u koju se upisalo preko...

Na vrh