Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

VIJESTI

Suradnja OŠ Budaševo Topolovac Gušće s Udrugom Betlehem

Već treću godinu traje lijepa suradnja učenika 4.r. Budaševo, njihovih roditelja i razredne učiteljice s članovima i štićenicima Udruge Betlehem iz Siska.

Ona se sastoji u brizi za potrebite i malim djelima pomaganja. Učenici svake godine o Božiću i Uskrsu odvoje simboličan dio svoga džeparca te ga utroše za kupnju higijenskih potrepština, pelena i prehrambenih namirnica. Svojim donacijama su sudjelovali i u prikupljanju sredstava potrebnih za nabavku ogrjevnog drva te u akciji prikupljanja odjevnih predmeta za odrasle i djecu.

Sve to uvijek prate i njihovi roditelji, tj. obitelji koje su prepoznale važnost ovakve vrste djelovanja i koliko je ona u današnje vrijeme dobra i za njihovu djecu te ih na taj način izgrađuje da već od rane životne dobi prepoznaju važnost humanitarnog djelovanja u zajednici i da sami djeluju.

 

 

Osim ovakve vrste druženja djeca su za najmlađe štićenike ove udruge pripremila i izvela predstavu i razveselila ih. Na programu otvorenja druge kuće Udruge Betlehem u Sisku nastupili su i neki od učenika OŠ Budaševo Topolovac Gušće. Ovog Božića, zapravo cijelog prosinca prikupljali su korisne namirnice koje su ovih dana i uručili na pravu adresu.

“Prekrasan je osjećaj nekom pomoći. Naša mala djela čine svijet oko nas boljim mjestom, ljude oko nas sretnijima, a nas ispunjavaju posebnim osjećajem, doživite ga i vi!” – poručuju na internetskim stranicama škole.

 

 

 

Više iz: VIJESTI

Na vrh