Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

ZNANJE JE MOĆ

Školsko natjecanje mladih HCK u OŠ Josipa Kozarca Lipovljani

U subotu, 7. ožujka u OŠ Josipa Kozarca Lipovljani po prvi je puta održano Školsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecale su se dvije ekipe koje je tijekom školske godine pripremala mentorica Valentina Jugović uz pomoć Melite Mihalić, djelatnice Gradskog društva Crvenog križa Novska.

Natjecanje je sadržavalo pisani i praktični dio. Pisani dio rada obuhvaćao je četiri teme – Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatski Crveni križ, Međunarodna humanitarna prava, Ljudska prava i prava djeteta i Prva pomoć.

Drugi, odnosno praktični dio natjecanja obuhvaćao je dva scenarija u kojima su se učenici iskazali u otkrivanju vrste ozljede i pružanju prve pomoći.

Natjecanje je bilo vrlo zanimljivo i novo iskustvo, a učenicima se svidio rad u timu i praktične stvari koje mogu primijeniti u svakodnevnom životu. Ekipe su svoje iskustvo podijelile i s drugim učenicima tako da od sljedeće školske godine očekujemo i veći broj polaznika ove vrlo zanimljive i poučne izvannastavne aktivnosti.  /  Izvor: OŠ Josipa Kozarca Lipovljani

 

 

Popularno

Više iz: ZNANJE JE MOĆ

Na vrh