Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

IZ DRUGIH ŽUPANIJA

REGEA crowdfunding kampanjom opremila osnovnu školu iz Stubičkih Toplica

Ukupno je prikupljeno više od 60.000 kuna, što je dovoljno da se kupe ormarići za svu školsku djecu

Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, REGEA, uspješno je završila petu po redu crowdfunding kampanju pod nazivom ”Maca papučarica” čija je svrha bila prikupljanje sredstava za nabavu školskih ormarića za Osnovnu školu „Vladimir Bosnar“ iz Stubičkih Toplica.

– Ukupno je prikupljeno više od 60.000 kuna, što je dovoljno da se kupe ormarići za svu školsku djecu.

Osnovna škola „Vladimir Bosnar“ broji 199 učenika u 12 razrednih odjela, nastava se odvija u dvije smijene te su prostorno vrlo ograničeni.

Cilj ove kampanje bio je prikupiti sredstva za kupnju i montažu garderobnih ormarića kako bi se riješili prostorni problemi te djeci omogućilo nesmetano odlaganje odjeće, obuće, knjiga i ostalog pribora.

Suvremeno opremljeni hodnici sada će osnovnoškolcima osigurati sustavan način odlaganja i poticanja učenika na njihov razvoj u skladu sa sposobnostima i sklonostima za održavanja reda vlastitog prostora. Time se djeca uče odgovornoj brizi kako za školsku, tako i za vlastitu imovinu.

Djelatnici i učenici prilikom završetka kampanje, a u znak zahvale svima koji su sudjelovali u crowdfundingu, obećali su pomoć zajednici u realizaciji projekta uključivanjem u razne manifestacije, sajmove, priredbe i događanja te snimili simpatičan video pod nazivom „Maca Papučarica u projektu nabave ormarića“.

 

 

Uspješnim završetkom pete kampanje na Croenergy platformi te prikupljanjem sredstava za još jedan vrijedan projekt, zaključuje se da crowdfunding kao model financiranja projekata energetske učinkovitosti itekako ima veliki potencijal u Hrvatskoj te je svakako pokazatelj kako se angažiranjem lokalne zajednice može puno toga postići.

Inače, Croenergy crowdfunding platforma namijenjena je javnom, poslovnom i civilnom sektoru te primjenjuje sve crowdfunding modele financiranja (donacije, nagrade, zajmove, vlasničke udjele i udjele u dobiti).

Cilj ovog pionirskog projekta jest, osim pokretanja crowdfundinga kao realnog modela financiranja u Hrvatskoj, ispitati interes tržišta, ali i educirati kako građane, tako i pokretače projekata. Želja je REGEA-e, njenim pokretanjem, doprinijeti razvoju inovativnih koncepata financiranja energetskih projekata te pružati dodatnu podršku u njihovom razvoju i provedbi na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

 

Popularno

Više iz: IZ DRUGIH ŽUPANIJA

Na vrh