Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

OŠ Mate Lovraka Petrinja

VIJESTI

Radionica na temu kruha u OŠ Mate Lovraka Petrinja

Učenici 4. b razreda OŠ Mate Lovraka Petrinja održali su u petak, 25. listopada integrirani nastavni dan na temu kruha. Nakon obrađene pjesme o kruhu, promišljali su o kruhu i pisali sastavke o zrnu jedne žitarice koje je oživjelo.

Čitali su svoje sastavke i vrednovali jedni drugima uspješnost radova, te davali svoje prijedloge što bi još mogli popraviti. Donijeli su u školu sve potrebne sastojke za kruh. Zajedno su sa svojom učiteljicom pripremili kvasac za dizanje, a zatim zamijesili kruh.

Dok se tijesto dizalo, ponovili su osnovne uvjete života na Zemlji, te uspoređivanje brojeva do milijun na konkretnom primjeru zrna u vrećama. Kad je tijesto naraslo, premijesili su tijesto i matematički ga podijelili na jednake dijelove kako bi svaki učenik dobio jednu kuglu.

 

 

Slijedeća aktivnost je bila oblikovanje u materijalu prema zamišljanju, te su učenici likovno izrađivali različite oblike od tijesta po želji. Slagali su uratke u namašćenu tepsiju i tako dobili jedu novu zajedničku cjelinu. Tijesto se još malo dizalo, a zatim su ga odnijeli u školsku kuhinju na pečenje. Uz pomoć školskog kuhara, kruh je bio pečen za 40 minuta. Svi su bili iznenađeni kako se tijesto lijepo povezalo dizanjem.

Oduševljeno su kušali svoj proizvod, a dio su podijelili sa prijateljima iz 4.a razreda koji idu zajedno na izbornu iz njemačkog jezika. I školskoj spremačici Anđelki se svidio kruh. Uz opojan miris kruha, jabuka i kestena, sretni i ponosni, zaokružili su Dane zahvalnosti za plodove Zemlje.  /  Izvor: OŠ Mate Lovraka Petrinja

 

 

Više iz: VIJESTI

Na vrh