Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

ZNANJE JE MOĆ

Projekt “Poštarska bajka” u OŠ Mate Lovraka Petrinja

Kako su danas društvene mreže glavni oblik komunikacije, tako su se na Facebook grupi „Drugi razred“ učiteljice Ljiljana Sigur iz OŠ Mate Lovraka Petrinja i Ljiljana Katinac iz splitske osnovne škole dogovorile o zajedničkom projektu pod nazivom „Poštarska bajka“.

Zamišljeno je da se projekt provede kroz četiri aktivnosti tijekom školske godine. Prva aktivnost je pisanje pisma o sebi, školi, obitelji, aktivnostima, a učiteljice će u zajedničkoj kuverti pisma poslati poštom.

Druga aktivnost je izrada i slanje božićne čestitke. Treća aktivnost je izrada i slanje uskrsne čestitke, a zadnja, četvrta aktivnost pred kraj školske godine je slanje razglednice svog mjesta. Pismo će adresirati ponaosob na učenika druge škole, svaki puta na drugog učenika da bi bilo zanimljivije.

“Cilj je opismenjavanje, učenje točnog pisanja i adresiranja svake kuverte, vježba čitanja jer je svaki učenik pred razredom čitao svoje pismo ili čestitku. Osim toga, poticalo je kod djece vedro i veselo ozračje jer su nestrpljivo čekali pošiljku, fotografirali smo se i poslali jedni drugima fotografije. Veselju nije bilo kraja. Zaključili smo da ćemo se možda jednog dana i upoznati, u Školi u prirodi ili privatno, nikad se ne zna” – ističu na internetskoj stranici škole.  /  Izvor: OŠ Mate Lovraka Petrinja

 

 

Popularno

Više iz: ZNANJE JE MOĆ

Na vrh