Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

SMZ.hr

VIJESTI

Potpisani ugovori za energetsku obnovu osam školskih objekata u Novskoj, Popovači i Petrinji

Župan Ivo Žinić, uz kojega su bili i njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak, potpisao je u utorak, 17. rujna 2019. godine, u Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije u Sisku ugovore s izvođačima radova na energetskoj obnovi i korištenju obnovljivih izvora energije na zgradama javnog sektora.

„Unazad tri godine velike napore ulažemo u stvaranje boljih uvjeta za naše učenike. Zahvaljujući našem članstvu u Europskoj uniji na raspolaganju su nam znatna sredstva i mi ih u županiji koristimo“ – rekao je župan govoreći o potpisanim ugovorima za energetsku obnovu ukupno osam škola, triju na području Novske, četiriju na području Popovače i jedne škole u Petrinji.

„U ove dvije godine gotovo 100 milijuna kuna će biti uloženo na energetsku obnovu naših škola, na poboljšanje uvjeta školovanja, na kvalitetnijim fasadama, krovovima, prozorima, grijanju. Radimo dakle i na zaštiti okoliša, ali i smanjujemo troškove za energiju.“

Ukupno 22 škole obuhvaćene su ovim procesom, šest je već završeno, a radovi na osam objekata za koje su potpisani ugovori, vrijedni su ukupno oko 13 i pol milijuna kuna.

 

 

Popularno

Više iz: VIJESTI

Na vrh