Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

SPORTSKI USPJESI

Plazma Sportske igre mladih u Popovači

Domaćinstvo prvog sportsko-edukativnog događanja “Turneja radosti” Plazma Sportskih igara mladih u Sisačko-moslavačkoj županiji dobila je Popovača.

Program je započeo zajedničkim paljenjem plamena koji su zapalili Josip Mišković, gradonačelnik Popovače, Roman Rosavec, dožupan Sisačko-moslavačke županije i Tihana Butorac iz Plazma Sportskih Igara mladih. U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Popovače koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.

”Izrazito mi je zadovoljstvo što smo domaćini Turneje radosti, Popovača je sportski gad koji puno ulaže u sport i mislim da je ovo odlična prilika da djeci približimo sportski način života” – istaknuo je gospodin Mišković.

Oduševljenje prepunim tribinama nije krio niti gospodin Rosavec koji redovito podržava sportska događanja u svojoj županiji:

”Županija na čelu s gospodinom Žinićem zahvaljuje Plazma Sportskim igrama mladih na odličnom projektu i inicijativi i nadam se da će naši mali  odlično braniti boje svoga grada i županije na državnoj završnici u Splitu”.

Turneja radosti će do kraja tjedna posjetiti i Topusko, Glinu i Sisak.

U napetom turniru u graničaru zlatne medalje osvojile su ekipe Old School i Zorkići, dok su u atletici slavili Vita Mišković, Leon Pavlović, Karmen Martinović i Noa Sučija.

Pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Splita i druženju s klincima iz cijele Hrvatske.  Sve okupljene čekala je okrijepa u Coca- Cola Cup corneru u kojem se provodio izbor za najboljeg sportaša Hrvatske.

Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom, te sprječavanju nasilja i diskriminacije Igre provode i kroz veliki projekt” Youth Sports Fair Chance”. Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbe protiv diskriminacije i rasizma te prevencije svih oblika nasilja u sportu. Projekt uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran  je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije te je ukupna vrijednost projekta 365.525 eura.

Do današnjeg su se dana Igre razvile u najmasovniju amatersku sportsku manifestaciju u Europi koja godišnje okuplja više od 202.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika.

Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 24 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

 

 

Popularno

Više iz: SPORTSKI USPJESI

Na vrh