Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

OŠ Zorke Sever Popovača

VIJESTI

Osnovnoškolci obilježili “Ljubičasti dan”

Učenici razredne nastave OŠ Zorke Sever Popovača obilježili su dan posvećen onima najmanjima – palčićima, djeci koja su prijevremeno došla na svijet. Svjetski se dan prijevremeno rođene djece obilježava 17. studenoga, a još ga nazivamo Ljubičastim danom.

U predvorju je škole postavljen pano ukrašen natpisom „Palčić gore“, ljubičastim balonima, motivima ljubičastih majica i palca gore koji su ukrasili učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama.

„Palčić gore“ je naziv za humanitarnu akciju čiji je cilj prikupljanje financijskih sredstava za inkubatore i dodatnu medicinsku opremu potrebnu za zbrinjavanje palčića.

U Hrvatskoj se godišnje rodi oko 2500 palčića. Od rođenja se bore mali junaci velikih srca! Stoga je cilj obilježavanja ovoga dana osvještavanje javnosti o problemima i posljedicama s kojima se palčići i njihovi roditelji susreću.

“Čestitamo palčićima i njihovim roditeljima na snazi, hrabrosti i borbi koju prolaze svakoga dana! Sretan Ljubičasti dan!” – poručili su na web stranici škole.

 

 

Popularno

Više iz: VIJESTI

Na vrh