Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

ZNANJE JE MOĆ

OŠ Mate Lovraka Petrinja ugostila “Hišu eksperimentov”

U potrazi da svoje učenike potakne na radoznalost, postavljanje pitanja i traženje odgovora, oduševljavanje znanošću, motiviranje za učenje, te stvaranje kreativne okoline, Ankica Krnjajić Magdić, ravnateljica Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja, nakon posjeta “Hiši eksperimentov” iz Ljubljanje pozvala je njihov mobilni tim da dođu u Petrinju i školu na jedan dan pretvore u centar znanosti.

Oko 430 učenika Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja i Područne škole Češko selo, te njihovih gostiju iz 1. osnovne škole Petrinja, Osnovne škole Jabukovac i Srednje škole Petrinja radilo je na šezdesetak eksperimenata i sudjelovalo na „dogodovštini“ pod nazivom Plinologija.

Oduševljeni učenici su nakon nastave u školu doveli i svoje roditelje, te su zajedno radili na eksperimentima.

 

 

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Sisačko-moslavačke županije, Darjan Vlahov, posjetio je školu i pridružio se učenicima i učiteljima u eksperimentiranju.

Zamjenica gradonačelnika Grada Petrinje gospođa Viktorija Kaleb nije krila oduševljenje viđenim i istaknula je da je Grad Petrinja – Grad prijatelj djece podržao ovaj hvalevrijedan projekt.

 

 

Ravnateljica ističe da je cjelokupno događanje svim učenicima bilo dostupno, tj. besplatno zahvaljujući pokroviteljima: INA – Industija nafte d.d., Grad Petrinja, Sisačko-moslavačka županija, ABS Sisak d.o.o. i Elgrad d.o.o., koji su prepoznali da je najbolje ulagati u obrazovanje učenika, s nadom da će dio učenika u budućnosti postati znanstvenici i gospodarstvenici – nositelji razvoja Petrinje i Republike Hrvatske.

 

 

Više iz: ZNANJE JE MOĆ

Na vrh