Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

petrinja.hr

VIJESTI

Grad Petrinja dobiva novo dječje igralište vrijedno 380.000 kuna

U Maloj vijećnici Gradske uprave u sklopu provedbe projekta „Unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“ potpisan je Ugovor za građenje dječjeg igrališta Slatina u ulici Pukovnika Predraga Matanovića BB u ukupnom iznosu od 381.868,75 kuna.

Ugovor su potpisali Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje i Vjekoslav Kovačević, direktor tvrtke Kova d.o.o. Gradonačelnik je ovom prigodom istaknuo:

„Ova je infrastruktura izuzetno važna za našu djecu, za našu budućnost i mislim da Pilot projekt pet gradova odnosno Intervencijski plan ide lagao, ali sigurno prema onim počecima zadanih poslova i zadataka koje moramo realizirati kao Grad.

Znamo da su svi projekti iz Europske unije koje mi povlačimo izuzetno zahtjevni i da u tom djelu moramo profesionalno odraditi, a što se tiče posla, siguran sam zbog dosadašnje suradnje s gospodinom Kovačićem da će odraditi svoj posao profesionalno, a na kraju to očekujemo i od nadzora i svih onih koji su u projektu da se to odradi i da to bude na vrijeme.

Moram upozoriti da ono što je za nas najgore je kada nešto nije na vrijem onda imamo korekciju u projektu, a te korekcije nisu male, one su uvijek od 5 do 25%. Na to moramo voditi računa jer gledajući na radnu snagu i tešku situaciju u građevinarstvu i ono što nama nedostaje, a to su izvođači koji su opremljeni za određeni posao i koji preuzimaju odgovornost.

Tražimo da budemo u ovom projektu ozbiljni, mi smo Grad- prijatelj djece i kada je u pitanju igralište i to je još jedna točka na i u kojoj dajemo poruku da su djeca u svakom projektu na prvom mjestu“ – zaključio je gradonačelnik.

Vjekoslav Kovačević, direktor tvrtke Kova d.o.o. istaknuo je kako se ne očekuju poteškoće niti problemi da se rokovi ispune u cijelosti, te nastavio:

„Potpisom današnjeg Ugovora možemo dati radni nalog kako bi mogli početi s pripremom i organizacijom. Dostavit ćemo hodogram slijedeći tjedan, te se nadam da će sve biti u roku kvalitetno napravljeno i na zadovoljstvo djece, gradonačelnika i grada Petrinje.“

 

 

Više iz: VIJESTI

Na vrh