Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

KULTURNI KUTAK

Film Mateja Kasaića osvojio 3. mjesto na 56. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Dodjelom nagrada zatvorena je 56. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Bolu na Braču koji je u razdoblju od 4. do 7. listopada ove godine bio središte osnovnoškolskog filmskog stvaralaštva.

Jednu od tih nagrada dobio je i film “Pad” koji potpisuju mladi filmaš Matej Kasaić i Kino klub Sisak. Film je, po odluci stručnog žirija, osvojio 3. mjesto u kategoriji radioničkog filma.

Žiri je svoju odluku potkrijepio porukom: “Zahtjevno je okušati se u žanrovskom filmu. U ovom slučaju riječ je o film noiru, međutim autori su zahtjevnu zadaću napravili više nego dobro. Atmosfera, fotografija, ritam, priča, sve je tu.”

 

 

Ovogodišnji natjecateljski program uključio je 89 filmova od njih 260 prijavljenih.

O najboljim naslovima ovogodišnje Revije odlučivala su dva žirija – stručni u sastavu: Maja Flego, novinarka i savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu, direktor fotografije Boris Poljak i animatorica Petra Zlonoga te dječji žiri kojeg su ove godine činili mali filmski profesionalci iz Hrvatske, Italije i Slovenije.

 

 

Film “Pad” nastao je u sklopu radionice igranog filma pod vodstvom voditelja radionice Matije Holjevca i Tea Vukšana.

Radionica je dio projekta “Planet film” koji nastao kao odgovor na nedostatak filmske edukacije u školskom sustavu, a sastoji se od radionica igranog i dokumentarnog filma.

Projekt je subvencioniran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC-a), Društva hrvatskih filmskih redatelja (DHFR-a) i Grada Siska.

 

 

 

Popularno

Više iz: KULTURNI KUTAK

Na vrh