Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

Novska.hr

VIJESTI

Energetska obnova područnih škola

Nakon završetka energetske obnove i unutarnjih radova na zgradi Osnovne škole Novska i sportskoj dvorani, radovima koji su obavljeni – ugrađena je nova stolarija, nova rasvjeta, kotlovnica, solarna elektrana, u tijeku su i završni radovi na Područnim školama i Malom rehabilitacijskom centru.

Obavljaju se poslovi na Područnoj školi u Starom Grabovcu, u Brestači i Bročicama, učenici pohađaju redovno nastavu, a Mali rehabilitacijski centar pohađaju i djeca koja su, dok su trajali radovi, bili u Područnoj školi u Starom Grabovcu.

Projekt energetske obnove zgrada škole sufinancirao je s osamdeset posto Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a sredstva su dali i Sisačko-moslavačka županija i Grad Novska.

Energetskom obnovom škola stvoreni su uvjeti za ugodniji boravak učenika, a znatno su nam smanjeni račun za grijanje i struju“, kazala je Antonija Mirosavljević, ravnateljica OŠ Novska.

 

 

Pored školskih objekata, energetska obnova obavljena je na dvije poslovno stambene zgrade u ulici Kralja Tomislava, na zgradi Hrvatskog doma u Novoj Subockoj, obavljeni su radovi, s ciljem smanjenja potrošnje energije, postavljena je toplinska izolacija, zamijenjena stolarija i rasvjetna mjesta, plinske instalacije, a postavljen je i novi krov na zgradi.

Energetsku obnovu dobio je i Dječji vrtić „Radost“ Novska i Hrvatski dom u Brestači. Uz energetsku obnovu u cijelosti je rekonstruirana zgrada Poduzetničkog inkubatora PISMO za gaming industriju.

Prema najavi, gradonačelnik Marin Piletić kaže kako je na redu energetska obnova i uređenje Područne škole u Jazavici za potrebe Međunarodnog izviđačkog kampa Dupin i dodatne sadržaje za stanovnike i udruge kroz projekt Kulturnog centra za mlade. U planu je uređenje zgrade bivše Područne škole u naselju Borovac.

Poslove na energetskoj obnovi Područnih škola obavile su novljanske građevinske tvrtke, “PE-GRA” i „Venka gradnja“, koja je obavila i radove na Osnovnoj školi Novska.

 

 

Više iz: VIJESTI

Na vrh