Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

UOSI SMŽ

VIJESTI

UOSI SMŽ u suradnji s tri osnovne škole provodi projekt “Danas se i moj glas čuje”

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije (UOSI SMŽ) do 31. kolovoza 2019. godine provodi projekt „Danas se i moj glas čuje“ za koji su odobrena novčana sredstva Ministarstva znanosti i obrazovanja i to kroz Natječaj projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih za školsku godinu 2018./2019. u vrijednosti 185.879,59 kn.

Glavni naglasak projekta je korištenje asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije u obrazovnom radu s djecom s teškoćama u razvoju i invaliditetom, a uključuje program male škole i pomoći u učenju te radnu terapiju u samoj udruzi.

Koristi će imati i šira zajednica obzirom da je 4. i 5. travnja planirana edukativno-suportna radionica za učitelje i pomoćnike u nastavi o metodološkoj primjeni asistivne tehnologije u odgojno-obrazovnom radu koja će biti održana u Petrinji, a partneri u projektu dodatno će se još ojačati kroz interne edukacije u njihovim školama.

 

 

U sklopu pripreme za interne edukacije izvršna direktorica udruge i voditeljica projekta Aleksandra Milković posjetila je partnerske osnovne škole: Osnovnu školu Mate Lovraka u Petrinji, Osnovnu školu Galdovo i Osnovnu školu Glina te je ravnateljima škole Ankici Krnjajić Magdić, Petru Zeliću i Robertini Štajduhar, te stručnim djelatnicima škola, uručila opremu kupljenu kroz projekt: ABC maestro – softver, tipkovnicu CLEVY, tablet s torbom, slušalicama i USB stickom.

 

 

Oprema će se koristiti u obrazovnom radu s djecom s teškoćama u razvoju, a tijekom veljače i ožujka stručni tim Udruge će za nastavnike partnerskih škola i pomoćnike u nastavi organizirati edukativne radionice o izradi komunikacijskih knjiga koje će također poslije radionica ostati u vlasništvu škola.

Do kraja drugog polugodišta održati će se i dvije radionice za roditelje kojima će se također prenijeti znanje o izradi komunikacijskih knjiga te didaktičkih igrački od ekološkog i reciklažnog materijala.

 

 

Jedno od temeljnih ljudskih prava je pravo na komunikaciju, odnosno na primanje i slanje poruka te je Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, prepoznajući probleme u komunikaciji s djecom s TUR, koja su često neverbalna, prepoznala prednost korištenja asisitivne tehnologije i tehnologije potpomognute komunikacije kako bi kod djece s TUR postigli ostvarenje njihovih potencijala.

Ovakvim pristupom u terapijskom i obrazovnom radu za rezultat ima cjelovit razvoj ukupnih potencijala djeteta i napredovanje u svakom od njegovih aspekata, bolju socijalizaciju te što lakšu integraciju u redovan sustav obrazovanja, te općenito poboljšanje kvaliteta života.

Stručnim djelatnicima škola, učiteljima te pomoćnicima u nastavi na području Siska, Petrinje i Gline, a i šire cijele županije, UOSI će pružiti uvid i educirati ih za usvajanje novih odgojnoobrazovnih sadržaja i metoda rada.  /  izvor: UOSI SMŽ

 

Više iz: VIJESTI

Na vrh