Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

kutina.hr

VIJESTI

Učenici Odjela za djecu s teškoćama u razvoju OŠ Zvonimira Franka Kutina dobili didaktičko senzornu sobu

U Odjelu za djecu s teškoćama u razvoju OŠ Zvonimira Franka Kutina u ponedjeljak će, po završetku zimskih praznika, biti otvorena učionica za čije je opremanje didaktičkom i senzornom opremom Grad Kutina izdvojio 120 tisuća kuna, a koja će uvelike pomoći djeci i stručnjacima defektolozima u daljnjem radu.

Tom prigodom gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić uz pratnju pročelnika UO za društvene djelatnosti Željka Tomičića te zamjenika predsjednika gradskog vijeća Grada Kutine Ivice Glibe, obišao je novouređenu prostoriju u društvu ravnatelja OŠ Zvonimira Franka Daria Dude i učiteljica defektologa Jelene Brnada, Renate Klobučar i Senke Ćelap.

„Ovakva opremljena prostorija je standard u svijetu i u Hrvatskoj u skrbi i radu s djecom i odraslima sa svim vrstama poteškoća tako da je ovo san snova svakog defektologa, učitelja, rehabilitatora jer povezuje i ono što djeca trebaju učiti i rehabilitaciju na kojoj se s njima zbog teškoće u razvoju radi, a ujedno i veselo, slobodno vrijeme uz opuštanje što njima svakako treba. Tako da sam osobno presretna što je Grad Kutina popratio taj standard te da imamo ovako opremljenu prostoriju koja će kroz zabavu i učenje omogućiti uspješan i kvalitetan rad nas kao stručnjaka i naših učenika“, istaknula je Jelena Brnada, učitelj defektolog u OŠ Zvonimira Franka.

U učionici će prvenstveno boraviti djeca s najvećim poteškoćama u razvoju, njih 9 u dobi od 7-20 godina, dok će ju ostali učenici Odjela za djecu s teškoćama u razvoju koristiti povremeno.

Dario Duda, ravnatelj Osnovne škole Zvonimira Franka, zahvalio se Gradu Kutini, jer je prepoznao potrebu namijenjenu upravo za najosjetljiviju učeničku dob.

„Grad Kutina posebno vodi brigu o socijalno osjetljivim skupinama i ovo je samo nastavak toga. Od malih nogu svi mi trebamo pomoć nekoga drugoga pa onda i u starosti, a neki od rođenja trebaju pomoć i ruku i podršku cijeli svoj život i upravo zato sam zahvalan ljudima koji u ovom Odjelu rade, jer se u njega prije svega mora unijeti ljubav, a potom i energija kako bi djeca i roditelji bili zadovoljni. Grad Kutina će i dalje ulagati napore u poboljšanje kvalitete rada Odjela za djecu s teškoćama, jer dječji osmijeh nema cijenu“, izjavio je gradonačelnik Zlatko Babić.

Stimulativna i smirujuća atmosfera u ovoj posebno opremljenoj sobi omogućava poboljšanje koordinacije, koncentracije i govornih sposobnosti te djeluje relaksirajuće na učenike.

Trenutno je u posebnom odjelu 21 dijete, s kojim rade tri defektologinje,  Jelena Brnada, Renata Klobučar i Senka Ćelap, te asistenti u nastavi koji pomažu u radu i aktivnosti.

 

 

Više iz: VIJESTI

Na vrh