Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

RADIJSKA EMISIJA

Učenice OŠ Galdovo Sisak pobjednice natječaja “Volimo SMŽ 2016”

„Sisački vremeplovci“ naziv je emisije koju je stručno povjerenstvo proglasilo najboljom

“Volimo Sisačko-moslavačku županiju” naziv je nagradnog natječaja u kojem je sudjelovalo dvanaest osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije. Zadatak je bio proizvesti desetominutnu radijsku emisiju iz novinarske radionice na temu naše županije.

Sve emisije pristigle na Natječaj bile su u travnju emitirane u programu Radio Quirinusa te potom objavljene na Quirinus Portalu, gdje su naši slušatelji i čitatelji mogli glasovati za emisiju koju su smatrali najboljom. U završnicu nagradnog natječaja ušle su tri osnovne škole s najviše osvojenih glasova – Osnovna škola Komarevo, Osnovna škola Popovača i Osnovna škola Galdovo Sisak.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo činili su Ivanka Roksandić, predsjednica Županijske skupštine, Marin Piletić, zamjenik sisačko-moslavačkog župana, Branimir Ivkošić, menadžer Putničke agencije Eklata i Karmen Valenta, glavna urednica Quirinus radija.

Njihov zadatak je bio zaista težak, jer je svaka emisija bila posebna na svoj način, rekao je Branimir Ivkošić:

 

 

Marin Piletić, predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva:

 

 

Piletić se osvrnuo i na aktualnu reformu obrazovanja:

 

 

Ipak, odluku su morali donijeti, pa su tako u idiličnom okruženju izletišta Korablja Tišinić u Taborištu dodijeljene nagrade autorima triju najboljih emisija.

Treće mjesto pripalo je Osnovnoj školi Komarevo, drugo mjesto osvojili su učenici Osnovne škole Popovača, a titula pobjednika pripala je Osnovnoj školi Galdovo.

Tim Osnovne škole Komarevo činili su učenici četvrtih razreda Magdalena Boksić, Karla Augustinović, Lora Furdi i Dominik Jerkovac te njihova mentorica Sanja Kolić, a napravili su emisiju pod nazivom „Volimo svoju županiju jer u njoj rastemo i živimo”:

 

 

Kako su ovi učenici napravili svoju emisiju i o čemu je emisija bila:

 

 

Filip Beleta, Klara Dolenčić i Nika Šljubura, učenici osmih razreda, bili su produkcijski tim Osnovne škole Popovača, a vodila ih je profesorica Martina Ivić. Što su sve naučili kroz svoju emisiju „Tamburicom kroz Moslavinu“, otkrili su nam učenici i njihova mentorica:

 

 

„Sisački vremeplovci“ naziv je emisije koju je stručno povjerenstvo proglasilo najboljom. Ignacija Kuryk, Lorena Zgurić, Lara Drvodelić i Magdalena Milošić, učenice trećih razreda Osnovne škole Galdovo i njihova mentorica, učiteljica Martina Grđan, činile su pobjednički tim ovog natjecanja.

Kako su tekle pripreme i o čemu je bila emisija:

 

 

 

Učenice i mentorica su pobjedom, naravno, bile oduševljene:

 

 

Zadovoljne su bile i osvojenom nagradom:

 

 

Glavna nagrada je sedmodnevno ljetovanje s punim pansionom u Hostelu Eklata u Zaostrogu, obilazak znamenitosti neretvanskoga kraja, audio-video oprema i poklon bon u vrijednosti od 750,00 kn. Druga i treća nagrada je jednodnevni izlet s ručkom u Topusko i audio-video oprema.

Organizator natječaja bio je Radio Quirinus. Direktorica Radija, Lidija Kopjar:

 

 

Podsjetimo, generalni pokrovitelj natjecanja bila je Sisačko – moslavačka županija, zlatni sponzor Turistička agencija Eklata i Hostel Eklata Zaostrog, te sponzori Šmit electronic Kutina, Mlin i pekare Sisak, Hotel i restoran “Villa Neretva” Metković i Lječilište Topusko.

 

 

 

Popularno

Više iz: RADIJSKA EMISIJA

Na vrh