Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

biskupija-sisak.hr

VIJESTI

U OŠ Ivana Kukuljevića Sisak održana “Vjeronaučna olimpijada”

Natjecanje iz vjeronauka za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola „Vjeronaučna olimpijada“ održano je u srijedu 30. siječnja u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića u Sisku.

Otvorenju natjecanja nazočili su sisački biskup Vlado Košić, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec, predstojnica Katehetskog ureda Sisačke biskupije s. Smilja Čirko i ravnateljica OŠ Ivana Kukuljevića Željka Birač.

Natjecanje je otvorio biskup Košić ohrabrivši okupljene ekipe i zaželjevši im puno uspjeha i Božjeg blagoslova. Biskup se i osvrnuo na temu ovogodišnje olimpijade „Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu“, istaknuvši kako su sveci i blaženici za kršćane poput svjetionika.

„Oni su naši zagovornici koji nas prate, ali i primjer koji nas potiče da živimo kao što su oni, po Evanđelju i da poput njih svako u svoje vrijeme i mi ispunimo poslanje kršćana na koje smo svi pozvani. Neka vam sveci ne budu samo tema ovog ispita nego i nadahnuće za život i buduće korake u životu“, poručio je biskup nakon čega su okupljene pozdravili i zamjenik župana Rosavec i s. Smilja.

Ove godine na olimpijadi se okupilo 15 ekipa iz osnovnih i 7 ekipa iz srednjih škola s područja Biskupije. U natjecanju osnovnih škola prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ „Antun Klasinc“ iz Lasinje, drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ „Braća Ribar“ iz Siska, a treće OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje.

Među srednjim školama prvo mjesto osvojila je ekipa SŠ Glina, drugo mjesto osvojila je ekipa Gimnazije Sisak, a treće mjesto SŠ „Ivan Švear“ iz Ivanić-Grada.

 

 

(SV)

 

Više iz: VIJESTI

Na vrh