Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

Novska.hr

VIJESTI

Ove godine 117 prvašića s područja grada Novske

Počela je nova nastavna godina. Prema novom standardu kurikularne reforme u školske klupe prvi put su sjeli i najmlađi za koje tek započinju školski dani, 117 prvašića – djece s područja grada Novske.

U školske klupe u matičnoj Osnovnoj školi Novska u prvi razred krenulo je 55 dok je 20 prvašića u Područnim odjelima škola u Bročicama, Brestači i Starom Grabovcu.

Na području grada Novske je i Osnovna škola u Rajiću koju pohađa 148 učenika od prvog do osmog razreda. Kako nam je rekao Damir Blažeković, ravnatelj, u prvi razred krenulo je 14 učenika, a učiteljica je Mira Čuvidić.

Iako pripadaju pod OŠ Josipa Kozarca Lipovljani, na području grada Novske su i Područna škola Kozarice, gdje je u prvom razredu 2 učenika, učiteljica Danijela Brkić, u Novoj Subockoj 5 učenika, učiteljica Katarina Dujić i u Staroj Subockoj 6 učenika, učiteljica Marijana Žilka.

U Osnovnoj školi Novska do 8. razreda bit će ukupno 774 učenika ove školske godine.

U prvi razred Katoličke osnovne škole krenulo je 15 učenika, u novoj učionici, a uz dva razreda prethodnih školskih godina, škola ukupno ima 42 učenika.

U OŠ Josipa Kozarca Lipovljani krenulo je 26 prvašića, učiteljica je Sanja Fehir, a u ostale dvije Područne škole, u Kraljevoj Velikoj je 3, učiteljica Tomislava Pranić i Piljenicama 3 učenika prvog razreda, učiteljica Tatjana Louhi.

OŠ Jasenovac pohađa 96 učenika, u prvi razred je upisano 13 učenika, dok ih je u Područnoj školi u Puskoj 6, a škola ukupno ima 17 učenika.

Školarce su na klupama dočekali udžbenici i ostali potrebni materijali za uvođenje kurikularne reforme. Kako je kazala Antonija Mirosavljević, ravnateljica OŠ Novska, osim kurikularne reforme, učenike OŠ Novska očekuje i uvođenje nastave po blokovima.

U 18 razrednih odjela u Srednju školu Novska krenulo je tristotinjak učenika, a srednjoškolci su nakon svečanog početka nove nastavne godine, odmah odradili i prve nastavne sate, rekla je Nikolina Fijačko Filipović, ravnateljica.

 

 

Više iz: VIJESTI

Na vrh