Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

sisacko-moslavacka.policija.hr

VIJESTI

U Dvoru održana preventivna akcija “Poštujte naše znakove”

U četvrtak 10. svibnja u Dvoru je u sklopu održavanja preventivne akcije „Poštujte naše znakove“, a sukladno općim ciljevima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, provedena edukacija učenika Osnovne škole Dvor.

Akcija je provedena u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske uprave sisačko-moslavačke i programa prometne kulture za najmlađe – Jumicar Hrvatska, u suradnji s društvom Crvenog križa Dvor, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Općine Dvor i navedenom Osnovnom školom.

Na samom početku je za 65 učenika drugih, trećih i četvrtih razreda „Jumicar“ u prostorijama osnovne škole organizirao zanimljivu edukativnu radionicu, koja se sastojala od teorijsko-multimedijskog predavanja o prometnim pravilima, poželjnom ponašanju i ulozi svih sudionika u prometu.

– Nakon praktične obuke djeca su dobila Jumicar vozačku dozvolu.

Potom je na igralištu na prometnom poligonu proveden praktični dio s vertikalnom i horizontalnom signalizacijom, koji je uključivao samostalnu vožnju malim automobilima, uz nadzor i asistenciju instruktora i prometne policije. Nakon praktične obuke djeca su dobila Jumicar vozačku dozvolu.

Općinsko društvo Crvenog križa Dvor organiziralo je „Malu školu prve pomoći“, dok su se sa zanimljivom opremom, službenim i specijalnim vozilima, prisutnima predstavili policajci Policijske postaje Dvor i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dvor.

Ovu hvalevrijednu preventivnu akciju sa svojim je suradnicima podržao načelnik Općine Dvor Nikola Arbutina.

 

 

Popularno

Više iz: VIJESTI

Na vrh