Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

os-budasevo.skole.hr/

ZNANJE JE MOĆ

Suradnja OŠ Budaševo Topolovac Gušće i Srednje strukovne škole Sisak

Učenici prvog razreda Srednje strukovne škole iz Siska, smjer pomoćni cvjećar, zajedno sa svojim profesoricama Sanjicom Ladešić i Valentinom Kardaš, posjetili su učenike trećeg razreda Osnovne škole Budaševo – Topolovac – Gušće iz Budaševa.

Na poziv trećaša i njihove učiteljice Ljiljane Slunjski došli su predstaviti slikovnicu Pilić Pio koju su izradili Quilling tehnikom. Druženju se, na poziv trećaša, pridružila i školska knjižničarka Mirjana Čubaković.

Trećaši su s velikim zanimanjem poslušali priču o Piliću koji je otišao u svijet, ali se na kraju ipak vratio kući – jer kod kuće je uvijek najljepše.

Nakon prezentacije slikovnice koju je održala gđa. Sanjica Ladešić, učenici su se družili sa slikovnicom u izvornom obliku, listali je i sami čitali.

“Mi smo učili osnove quilling tehnike i učenici su odlično reagirali. Najradije su radili životinjice. Netko je želio izraditi pčelicu, netko pak bubamaru ili leptira. I onda smo se dosjetili da imamo jednu lijepu knjigu u kojoj ima puno dodatnih prikaza životinjica koje žive u određenim životnim zajednicama.

Prvo smo izradili životinje koje žive na farmi. Odlučili smo napraviti sliku farme, tu je bio i jedan pilić. Dogovorili smo se kako ćemo pilića uputiti u svijet da upoznaje razne životinje i mjesta na kojima one žive. Tako je naš Pio putovao džunglom, morskim dnom, bio je i na Sjevernom polu.

Važno je istaknuti kako pilić Pio zapravo predstavlja današnje mlade koji odluče otići u svijet, napustiti svoju zemlju i dom, ali nakon što odu i vide kako je, većina shvati da je ipak najljepše kod kuće, baš kao i naš Pio koji se na kraju vratio na farmu, jer je tamo trava najzelenija“ – rekla je Sanjica Ladešić.

Nakon druženja sa slikovnicom, slijedila je prezentacija Quilling tehnike. Na jednostavan i primjeren način djeca su upoznata s njom. Potom je slijedila prezentacija gotovih uradaka učenika Strukovne škole u spomenutoj tehnici. Bilo je tu mnoštvo prekrasnih ostvaraja učenika prvog i trećeg razreda nastalih tijekom nastave.

U trećem dijelu druženja održana je radionica izrade čestitki u quilling tehnici. Radom u skupinama, učenici su stvarali zanimljive radove vođeni voditeljicama radionice Sanjicom Ladešić i Valentinom Kardaš.

Druženje je u trećem razredu Budaševo trajalo tri školska sata tijekom kojih su svi sudionici naučili nešto lijepo i novo, a najviše to kako se međusobno surađuje i kako najljepše stvari nastaju kad se poštujemo, kad smo tolerantni, željni novih znanja, strpljivi i otvoreni za suradnju.

Ovako uspješan početak suradnje osnovne i srednje škole sigurno se neće zaustaviti na današnjem događaju. Dogovorene su nove aktivnosti za proljeće.  / Izvor: OŠ Budaševo Topolovac Gušće

 

 

Više iz: ZNANJE JE MOĆ

Na vrh