Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

smz.hr

VIJESTI

Službeno otvorenje obnovljene školske kuhinje u Lekeniku

Župan Ivo Žinić i njegov zamjenik Roman Rosavec su u srijedu, 5. lipnja 2019. godine, u Osnovnoj školi Mladost Lekenik nazočili otvorenju obnovljene školske kuhinje.

U nazočnosti Marije Kos, predstavnice INA-e, donatora ove vrijedne institucije, kao i načelnika Općine Lekenik Ivice Perovića i njegova zamjenika Marina Čačića, nova kuhinja je i službeno predana na korištenje djeci ove škole.

Ukupna vrijednost investicije je preko 460 000 kuna, INA sudjeluje s 50 000, a ostatak je iz sredstava Sisačko-moslavačke županije.
Izmijenjene su kompletne instalacije: plinske, električne, odvodi-vodovodne cijevi, pločice. Kupljena su 4 radna stola, plinski štednjak, plinski kotao, plinski roštilj, električno-parno-konvekcijska peć, napa, ormar za kruh, omekšivač vode i stol za rezanje.

U ovoj školskoj kuhinji se svakodnevno hrani 300 učenika, a broj kuhanih toplih obroka je tri tjedno. Ovo je 11 kuhinja koja je obnovljena. Do sada je ukupna vrijednost investicija oko 3 milijuna kuna. U ovoj godini planira se dovršiti kuhinja i blagovaonica u I. osnovnoj školi Petrinja te obnoviti kuhinje u OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani i OŠ Rajić.

 

 

Popularno

Više iz: VIJESTI

Na vrh