Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

SPORTSKI USPJESI

Siščani i Petrinjci uspješni na turniru u graničaru završnice Plazma Sportskih igara mladih

U Savudriji se od 16. do 23. lipnja održava državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u atletici i graničaru

U prekrasnom okruženja kampa Zagrebačkog holdinga u Savudriji Veli Jože u tijeku je državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u atletici i graničaru.

Djeca iz cijele Hrvatske koja su se u kvalifikacijskim natjecanjima u svojim gradovima i županijama plasirali na završnicu provode 4 dana sa svojim vršnjacima u igri, zabavi i sportskim natjecanjima.

Prva su na redu bila natjecanja u atletici i to u dvije kategorije: 2007. i 2009. godište i mlađi za dječake i djevojčice. Sportski tereni u Umagu bili su središnje mjesto glasnog navijanja i bodrenja natjecatelja u nedjelju, 17. lipnja.

Nakon atletike na red je došao turnir u graničaru za 2007. godište. U napetom finalu, ekipa Katastrofa iz Koprivnice pobijedila je ekipu Lavići iz Preloga.

U utakmici za treće mjesto, spretniji i sretniji su bili ekipa Viktorovac 1 iz Siska koji su uspjeli pobijediti ekipu Vatreni Petrinjci iz Petrinje.

Poredak i rezultateGraničar za 2007. godište pogledajte OVDJE

Prvaci u graničaru su osigurali odlazak u Split na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem kolovoza.

Nakon prvog dijela turnira očekujemo državne prvake u graničaru za 2009. godište. Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u Savudriji okupit će više od 600 natjecatelja za koje su osigurani besplatni put, smještaj i sve animacije.

Osim natjecanja, djeci su na raspolaganju različite animacije kao i edukativna predstava ravnateljstva policije u sklopu velike edukativne kampanje ”Zajedno više možemo – u suradnji s policijom” Ministarstva unutarnjih poslova i Plazma Sportskih igara mladih.

Edukacija djece i mladih važna je odrednica svih programa Plazma Sportskih igara mladih jer je cilj da se osim sportskog načina života djecu educira o fair playu, poštivanju različitosti, očuvanju okoliša i svim kategorijama održivog razvoja.

Državna završnica za ostale kategorije sportova održat će se u kolovozu u Splitu, nakon čega će uslijediti veliko međunarodno finale na kojem će se okupiti mali sportaši iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. put i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci.

Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice.

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).

Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.500.000 djece i mladih.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na web stranici, Facebook stranici Sportske igre mladih i Instagramu igremladih_hr

 

 

Više iz: SPORTSKI USPJESI

Na vrh