Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

OŠ Davorina Trstenjaka Hrvatska Kostajnica

ZNANJE JE MOĆ

Radionice “Mala obitelj, velike prilike” u OŠ Davorina Trstenjaka Hrvatska Kostajnica

Tijekom ožujka, travnja i svibnja, u Osnovnoj školi Davorina Trstenjaka Hrvatska Kostajnica održavale su se radionice za učenike 1.a razrednog odjela, a u okviru projekta: “Mala obitelj, velike prilike”, Rehabilitacijskog centra za traumu i stres iz Zagreba (RCT Zagreb).

Radionice su osmišljavali i vodili psiholozi RCT-a Sandra Šipka i Darko Blagojević. Bio je to ciklus od 10 radionica s ciljem osnaživanja djece za međusobnu kvalitetniju komunikaciju i nošenje sa svakodnevnim izazovima u školi i obitelji.

U sklopu Projekta, a u suradnji s učiteljicom 1.a razrednog odjela, učiteljicom Lidijom Prpić, organizirana su dva roditeljska sastanka koje je vodila vanjska suradnica RCT-a, Zdenka Pantić, psihoterapeut i prof. psihologije i sociologije.

Teme su bile: Izazovi suvremenog roditeljstva i Tipovi roditeljskog odgoja. Za roditelje koji su bili zainteresirani, organiziran je i jedan individualni susret s profesoricom Pantić.

Dojmovi učenika, roditelja i stručnjaka iz RCT-a bili su izrazito pozitivni te su zajedno odlučili da žele nastaviti suradnju i sljedeće školske godine.  /  Izvor: OŠ Davorina Trstenjaka Hrvatska Kostajnica

 

Popularno

Više iz: ZNANJE JE MOĆ

Na vrh