Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

kutina.hr

VIJESTI

Program “Školski medni dan” u osnovnim školama na području grada Kutine

Učenici prvih razreda osnovnih škola diljem Hrvatske prošlog su petka u povodu Školskog mednog dana dobili domaći med u nacionalnim staklenkama.

Nositelj ovog projekta je i Grad Kutina, stoga je svim učenicima prvih razreda u pet osnovnih škola na području grada Kutine, koje broje sveukupno 210 učenika, podijeljen med sukladno posebnim pravilima Hrvatskog pčelarskog saveza zapakiran u takozvanu „nacionalnu staklenku za med“ volumena 370 ml uz prigodan materijal.

“Ovim projektom govori se o važnosti  meda u svakodnevnoj zdravoj prehrani te se promoviraju i naši domaći medari. S područja Grada Kutine u projektu je sudjelovao Tomislav Firšt, koji je bio na popisu medara, te su upravo zdravi pčelinji proizvodi iz tog OPG-a podijeljeni djeci“, istaknula je Kornelija Marošević, pomoćnica pročelnika UO za društvene djelatnosti i voditeljica projekta.

Ciljevi Školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka su povećanje unosa meda u prehrani djece, podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima meda, kao i educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

Školski medni dan jedna je od mjera iz Programa Školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka, kojeg je Vlada donijela na sjednici 24. listopada, a provode ga Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju koja je provela javni poziv za sudjelovanje u ovoj mjeri, ističu iz Ministarstva poljoprivrede dodajući da su prijavljene 843 osnovne škole i 36.307 učenika prvih razreda, a med su isporučila 190 pčelara koje su škole odabrale.

 

 

Više iz: VIJESTI

Na vrh