Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

popovaca.hr

VIJESTI

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović posjetila OŠ Zorke Sever Popovača

U okviru svog trodnevnog boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas je posjetila područje Grada Popovače.

Tom prilikom gostovala je u Osnovnoj školi Zorke Sever gdje su joj dobrodošlicu izrazili gradonačelnik Josip Mišković sa suradnicima te ravnateljica škole Zvjezdana Martinec.

 

 

Pored bogatog kulturnog programa kojeg su pripremili učenici, na ovom je susretu, a u sklopu projekta „Hrvatska čita”, predsjednica zajedno s djecom čitala ulomke iz knjige „Božićna bajka”.

Na samom završetku druženja osnovnoškolci su imali priliku predsjednici postavljati svoja pitanja, a djelić značaja vrijedne etnografske ostavštine popovačke multimedijalne umjetnice Zorke Sever po kojoj je škola dobila ime, predstavljen je izložbom koju je u prostoru škole postavila etnologinja Muzeja Moslavine Slavica Moslavac.

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović je sa suradnicima potom obišla Moslavačku etno sobu KUD-a „Stjepan Šajnović” u Osekovu, gdje su je pozdravili brojni okupljeni građani.

 

 

Više iz: VIJESTI

Na vrh