Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

kutina.hr

SPORTSKI USPJESI

Otvorena rukometna igraonica Ženskog rukometnog kluba “Moslavina” Kutina

ŽRK Moslavina Kutina otvorio je vrata najmlađima. Tako je u sklopu programa kluba otvorena rukometna igraonica za djevojčice rođene: 2010., 2011., 2012. i 2013. godine.

Voditelj radionice je Mirabel Barić, dugogodišnji vrsni rukometaš RK Moslavine. Igraonice se održavaju utorkom od 17:15 u OŠ Zvonimira Franka te petkom od 15:30 u OŠ Vladimira Vidrića.

“Cilj ovog programa je razvoj osnovnih motoričkih sposobnosti djeteta kao i upoznavanje sadržaja i aktivnosti vezanih uz sport, prvenstveno rukomet, čime se utječe na cjelokupan razvoj djeteta te se potiče usvajanje zdravih navika življenja. Ova dob je najpovoljnija za razvoj motoričkih sposobnosti, kroz osnovne oblike kretanja, te jednostavnije i kompleksnije vježbe (hodanja, trčanja, skakanja, vođenja, bacanja, hvatanja, puzanja, vučenja, penjanja, poligone).

Ovakvim vježbama djeca kroz igru razvijaju sposobnost koordinacije, brzine, snage, fleksibilnosti, ravnoteže, a njih će kasnije nadograđivati i usavršavati kroz život“ – rekao je Mirabel Barić, trener i voditelj igraonice.

 

 

Kroz različite aktivnosti, kao što su: treninzi, zajednički treninzi sa drugim klubovima sa druženjem, odigravanje rukometnih takmica, posjeti utakmicama, sudjelovanje u različitim sportskim događanjima, potiče se pozitivan timski duh. Predsjednik kluba Ivan Grdić ističe da je izuzetno bitna potpora Grada Kutine koja je dijalogom s aktualnim gradonačelnikom Zlatkom Babićem uspostavljena i značajno unaprijeđena.

Uprava kluba vidi velike mogućnosti za razvoj i unaprjeđenje rada s djevojčicama koje pohađaju rukometnu školu koja je ove godine intenzivno krenula s radom.

“Izuzetno smo zadovoljni odazivom djevojčica što ukazuje na prepoznatu ozbiljnost i kvalitetu u radu s djecom na što smo posebno ponosni kako sada, tako i na prijašnje generacije koje sada igraju u starijim selekcijama.

ŽRK Moslavina je rukometnu igraonicu opskrbio modernim sportskim rekvizitima, te će u budućnosti pratiti napredak svih selekcija i uložiti dodatne napore kako bi očuvao tradiciju ženskog rukometa u Kutini uz pomoć grada Kutine, zajednice športskih udruga grada Kutine i ostalih prijatelja rukometa” – poručuje Grdić.

 

 

Popularno

Više iz: SPORTSKI USPJESI

Na vrh