Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

os-novska.hr

VIJESTI

OŠ Novska posjetilo 33 učenika i učitelja iz Poljske, Španjolske, Njemačke i Italije

U razdoblju od 6. do 10. svibnja 2019. godine Osnovnu školu Novska posjetilo je 33 učenika i učitelja iz Poljske, Španjolske, Njemačke i Italije u sklopu Erasmus+ projektne mobilnosti učenika.

Kako je tema mobilnosti bila „Europsko članstvo i ljudska prava“ učenici su sudjelovali u prigodnim radionicama koje su proveli učitelji i učenici naše škole, učili o Europskoj Uniji, posjetili Hrvatski Sabor te imali priliku postaviti pitanja gradonačelniku Grada Novske o beneficijama članstva i raznovrsnim projektima.

Partneri su tijekom mobilnosti također posjetili i JUSP Jasenovac te su nakon stručnog vodstva i posjeta muzeju ispisali svoje poruke mira i solidarnosti te na taj način dali jedno pozitivno značenje i doprinos čitavoj mobilnosti. Također su posjetili ljepote Plitvica i pokazali ljepotu naše zemlje partnerima.

Erasmus+ završna priredba sažela je dvogodišnje putovanje učenika i učitelja, novonastala prijateljstva i jezične vještine, a ponajviše smisao čitavog Erasmus programa – poticanje budućih naraštaja na odgovorno i humano djelovanje i aktivno sudjelovanje u sferama koje su izrazito bitne za njihovu budućnost.

 

Više iz: VIJESTI

Na vrh