Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

kutina.hr

VIJESTI

Održana konstituirajuća sjednica kutinskog Dječjeg gradskog vijeća

Konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Kutine održana je 20. rujna 2018. godine u vijećnici Grada Kutine.

Na izbornoj sjednici Dječjeg gradskog vijeća, uz članove, nazočni su bili gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, pročelnik UO za društvene djelatnosti Željko Tomičić, pomoćnica pročelnika UO za društvene djelatnosti Kornelija Marošević, te Renata Vlahek, voditeljica Koordinacijskog odbora Kutina – grad prijatelj djece koja je ujedno otvorila sjednicu i tom prilikom obrazložila ulogu Dječjeg gradskog vijeća i njegovu važnost za grad.

Djeca na ovaj način imaju prilike iz dječje perspektive ukazati na sve ono što žele da se popravi u gradu, od dječjih igrališta, do omogućavanja raznih vrsta aktivnosti ili pomoći djeci u ostvarenju njihovih ideja. Dječje gradsko vijeće, rad Društva naša djeca i brojnih drugih dječjih udruga ukazuju na težnju da se poštuju prava djece u Kutini, koji nosi titulu Grada prijatelja djece već dugi niz godina.

Radom djece koordiniraju odrasli kako bi im pomogli da rad bude statutaran, baš kao i kod pravih gradskih vijećnika. Za novoizabranu koordinatoricu izabrana je Irena Rukavina, učiteljica OŠ Banova Jaruga, a za novog predsjednika Dječjeg gradskog vijeća izabran je Gabrijel Grediček.

Odluka je to koju je donijelo 10 učenika kutinskih osnovnih škola koji čine saziv Dječjeg gradskog vijeća Grada Kutine. Za zamjenicu predsjednika izabrana je Edita Jurušić.

Novi predsjednik i njegova zamjenica su učenici 7. razreda OŠ Vladimira Vidrića. Kratkom prezentacijom svoga vrlo uspješnog dosadašnjeg rada, obratili su se bivša predsjednica Dora Brozinčević i njezin zamjenik Matija Dragojlović, te su novom sazivu poželjeli uspjeh u radu uz poruku da se ne boje, te da se glasno bore za interese djece.

Gradonačelnik Kutine čestitao je novoizabranima, te ih ohrabrio na njihovim novim dužnostima. Kako je rekao, spreman je odgovoriti na sva njihova pitanja i dati potporu svim dobrim idejama koje dolaze s njihove strane. Na konstituirajućoj sjednici Dječjeg gradskog vijeća predstavilo se svih 10 vijećnika.

Osim što su dobri učenici, mnogi su i polaznici OGŠ Borisa Papandopula, te se bave sportom. Odlikuje ih komunikativnost, kojom je novi predsjednik Gabrijel Grediček, dobrim dijelom i osvojio glasove malih vijećnika.

 

 

Više iz: VIJESTI

Na vrh