Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

smz.hr

VIJESTI

Novo dostavno vozilo za OŠ Zorke Sever Popovača

Župan Ivo Žinić, uz kojega je bio i njegov zamjenik Roman Rosavec, u utorak, 10. rujna 2019. godine, svečano je uručio Zvjezdani Martinec, ravnateljici Osnovne škole Zorke Sever Popovača ključeve vozila namijenjenog dostavi obroka pripremljenih u školskoj kuhinji u područne škole i ostalim potrebama škole.

Cijena vozila je 145.000 kuna. U kupnji vozila sudjelovao je i Grad Popovača s iznosom od 60.000 kuna dok je preostali dio sredstava u iznosu od 85.000 kuna osigurala Sisačko-moslavačka županija.

Osnovnu školu Zorke Sever pohađa 491 učenik, od čega je 314 u matičnoj školi, dok je 177 u područnim školama Voloder, Donja Gračenica, Gornja Gračenica i Osekovo. Sveukupno zaposlenih je 81 djelatnik.

Projektom Topli obrok – obrok zdravlja Sisačko-moslavačka županija osigurava standard od tri kuhana obroka u svim matičnim i područnim školama kojima je Županija osnivač.

U matičnim školama se obnavljaju kuhinje, a za više područnih škola kupuju se vozila za prijevoz obroka. Jedno takvo vozilo kupljeno je i u Osnovnoj školi Zorke Sever, Popovača za prijevoz hrane u četiri područne škole.

Župan je, uz pratnju svoga zamjenika, u ovoj školi obišao i pozdravio nove učenike, polaznike prvog razreda i zaželio im uspješno obrazovanje u njihovoj novoj školi.

 

 

Više iz: VIJESTI

Na vrh