Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

KULTURNI KUTAK

Nagrađeni kutinski učenici u natječaju “Informiraj se i recikliraj”

U sklopu provedbe EU projekta „Grad Kutina – informiraj se i recikiraj“, 16. travnja na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini održano je obilježavanje datuma vezanog za zaštitu okoliša kao najava za Dan planeta Zemlje. U sklopu ovog javnog događaja održavale su se dvije aktivnosti: sadnja cvijeća i izložba učeničkih radova.

U prvom dijelu vrtićka skupina DV Neven sadila je cvijeće u širem krugu Trga, dok je na samom Trgu bila postavljena izložba kreativnih učeničkih radova izrađenih u sklopu natjecanja po školama od prethodno prikupljenog otpada.

Učenici su radove izrađivali u svojim školama (OŠ Stjepana Kefelje, OŠ Mate Lovraka, OŠ Banova Jaruga, OŠ Zvonimira Franka i OŠ Vladimira Vidrića), a po 8 najboljih iz svake škole bilo je izloženo na Trgu te su građani mogli glasati kako bi se odabrala tri najbolja kojima su i dodijeljene nagrade.

Ukupno je glasalo 228 građana, a kao najbolji rad proglašen je onaj učenice OŠ Stjepana Kefelje, Mie Petričević (mentorica Ljiljana Košak) sa 61 glasom te je ona osvojila prvu nagradu – laptop.

Drugo mjesto zauzela je Nina Krpes (mentorica Jasna Sabljak) iz OŠ Stjepana Kefelje sa 32 glasa te osvojila drugu nagradu – tablet, a treće mjesto zauzela je Sofija Pelin (mentorica Zvjezdana Mihalke) iz OŠ Zvonimira Franka sa 19 glasova i osvojila slušalice.

Nagrade je uz čestitke uručio gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić. Projekt sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda.

 

 

Više iz: KULTURNI KUTAK

Na vrh