Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

kutina.hr

VIJESTI

Nagrade Grada Kutine najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima

Grad Kutina tradicionalno je organizirao prijem za najuspješnije učenike i njihove mentore

Svečanim prijemom nagrade i priznanja primili su učenici i njihovi mentori koji su se istaknuli svojim znanjem, kako u osnovnim tako i u srednjim školama, te na području glazbe i kulture, plasiravši se uspješno na županijska i državna natjecanja.

Grad Kutina ove je godine za postignute rezultate na županijskim i državnim školskim natjecanjima ukupno nagradio 51 učenika, te 39 mentora.

„Ponosan sam na sve ove mlade ljude koji postižu zavidan uspjeh u znanju, jer svake godine raste broj sudionika ovog druženja i sve su bolji rezultati koje postižete. Taj uspjeh ujedno je rezultat vašeg truda i zalaganja, kojim ste dokazali da se može postići puno i da zaista predstavljate ponos svoga grada.

– Ponosan sam na sve ove mlade ljude koji postižu zavidan uspjeh u znanju!

Grad Kutina će ulagati u znanje i talentirane mlade naraštaje jer će upravo oni razvijati ovo mjesto i graditi bolju budućnost za sve nas“ – poručio je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić uz čestitke učenicima i mentorima.

Nagrade učenicima i mentorima podijelili su gradonačelnik Zlatko Babić, dogradonačelnik Damir Markuš, predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić i pročelnik UO za društvene djelatnosti Željko Tomičić.

Prijem za učenike i mentore uveličao je nastup izuzetno talentiranih mladih glazbenika Osnovne glazbene škole Borisa Papandopula, Inga Potnar i Matija Dragojlović koji je također nagrađen u znak zahvale za svoj nesebičan doprinos na raznim kulturnim događanjima u organizaciji Grada Kutine.

Među nagrađenima posebno se ističe uspjeh učenika OŠ Stjepana Kefelje, Monike Sikaček, učenice 6. razreda i učenice 8. razreda Jelene Penjin, mentora Zorana Kusture, koje su osvojile 1. mjesto na Državnom natjecanju iz astronomije te učenica 8. razreda Maje Karolj i Petre Domislović, mentora Gorana Šporčića za osvojeno 2. mjesto na Državnom natjecanju za igrani film „0+0“.

Također, zapažen uspjeh u 2017./2018. godinu ostvarila je i učenica 4. razreda violine OGŠ Borisa Papandopula Inga Potnar, koja je osvojila 1. nagradu na Državnom natjecanju učenika glazbe i plesa Muzičke akademije u Zagrebu i 1. nagradu na Regionalnom natjecanju.

Prijem je završio domjenkom priređenim njima u čast u predvorju Doma kulture. Popis nagrađenih učenika i mentora pogledajte na web stranici Grada Kutine.

 

 

Više iz: VIJESTI

Na vrh