Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

smz.hr

VIJESTI

Ministrica Blaženka Divjak posjetila Osnovnu školu Ludina

Župan Ivo Žinić je u utorak, 4. prosinca 2018. godine, sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem, nazočio dolasku ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak u Osnovnu školu Ludina.

“Škola za život” naziv je eksperimentalnog programa kojeg provodi Vlada Republike Hrvatske kroz Ministarstvo znanosti i obrazovanja. U “Školi za život” sudjeluje 48 osnovnih i 26 srednjih škola iz svih županija u Republici Hrvatskoj, te je jedna od škola i Osnovna škola Ludina.

 

 

Eksperimentalni program provodi se u 1. i 5. razredu osnovnih škola te u 7. razredu za predmete biologija, kemija i fizika. U srednjim se školama provodi u 1. razredu gimnazije u svim predmetima te u 1. razredu četverogodišnjih strukovnih škola u općeobrazovnim predmetima.

Cilj eksperimentalnog programa je provjera primjenjivosti novih kurikuluma i oblika metoda rada te novih nastavnih sredstava s obzirom na zadane ciljeve, povećanje kompetencija učenika u rješavanju problema i povećanje zadovoljstva učenika u školi te motivacija njihovih učitelja i nastavnika.

Uz ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak, posjetu je nazočio potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

 

 

Popularno

Više iz: VIJESTI

Na vrh