Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

os-vnazor-topusko.skole.hr

VIJESTI

Medni doručak u Topuskom

U sklopu 19. dana meda „Zlatna pčela“ u Topuskom održana je manifestacija pod nazivom Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka.

Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskog pčelarskog saveza održao se 16. veljače 2019. godine s početkom u 9 sati u Top Termama Topusko u dvorani Grand.

Cilj Mednog doručka s hrvatskih pčelinjaka je promocija domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, punjen u nacionalnu staklenku za med i označen zaštićenim znakom Ministarstva poljoprivrede Med hrvatskih pčelinjaka.

Na doručku su osim meda, posluženi i ostali domaći proizvodi proizvedeni na hrvatskim farmama i poljima kao što su mlijeko, jaja, brašno, kruh, a koji nose neki od zaštićenih znakova Ministarstva poljoprivrede. Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka posjetili su i učenici 1. i 2. razreda OŠ Vladimira Nazor iz Topuskog.

Ovakvim načinom želi se kod djece potaknuti svijest o važnosti i prednosti konzumacije meda proizvedenog na hrvatskim pčelinjacima s ciljem povećanja udjela meda u njihovoj prehrani, kao i ukazati na važnosti i ulogu pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji.  /  izvor: OŠ “Vladimir Nazor” Topusko

 

 

Više iz: VIJESTI

Na vrh