Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

ZNANJE JE MOĆ

Mala meteorološka radionica u OŠ Mate Lovraka Petrinja

U srpnju 2018. godine ravnateljica Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja Ankica Krnjajić Magdić sklopila je partnerski sporazum s Institutom za udžbenike i nastavnu tehnologiju za prijavu na natječaj za izvaninstitucionalni odgoj i obrazovanje djece i mladih u školskoj godini 2018./2019. koji je raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, te je 5 učiteljica u studenom 2018. u Tehničkom muzeju u Zagrebu sudjelovalo na edukaciji i radionicama u okviru STEM tjedna.

Ova petrinjska škola jedna je od 6 osnovnih škola u Republici Hrvatskoj koja je uključena u projekt ˝Radar˝ (rad s darovitima) namijenjen učenicima 4. razreda  s ciljem razvijanja popularizacije i pozitivnog odnosa prema meteorologiji, klimatologiji, zaštiti prirode, očuvanju nacionalnih prirodnih bogatstava i ispreplitanju prirode i čovjeka.

U ponedjeljak, 11. veljače učenici četvrtih razreda matične i područne škole prisustvovali su Maloj meteorološkoj radionici koju je vodio Nikola Vikić-Topić, magistar fizike i geofizike te popularni televizijski meteorolog.

Tijekom radionice voditelj je objašnjavao osnovne atmosferske procese i meteorološke pojave, a učenici su pokazali veliki interes i zanimanje za prirodne pojave, stjecali nova znanja na siguran i zanimljiv način i s oduševljenjem pratili i izvodili pokuse:  Kako nastaje i kako napraviti tornado?, Kako napraviti termometar?, a potom su samostalno izradili meteorološki instrument – vjetrulju koju je svatko ponio kući s autogramom voditelja.

Radionica je bila vrlo zanimljiva, poučna i dinamična i svi se nadamo nastavku suradnje.  Škola je na poklon dobila nekoliko primjeraka vrlo zanimljive knjige ˝Mali meteorolog˝, u izdanju Školske knjige, a koja će  pobuditi zanimanje mnogih učenika i učitelja te će zasigurno posegnuti za njom u našoj knjižnici.

Učiteljice: Mateja Gavranović Vujić, Sanda Kolaković i Josipa Šajnović

 

 

Popularno

Više iz: ZNANJE JE MOĆ

Na vrh