Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

kutina.hr

VIJESTI

Kutinski gradski park u znaku “Ljetne razbibrige” i razmjene udžbenika

Koordinacijski odbor “Kutina – Grad prijatelj djece” i ove je godine s početkom srpnja organizirao program “Ljetna razbibriga”

Izvor: Grad Kutina | kutina.hr

Ovaj tradicionalan program provodi se u parku na Trgu kralja Tomislava, a donosi djeci Kutine svaku srijedu sve do 25. srpnja od 18:30 do 20:30 sati mnoštvo događanja  zabavnog i edukativnog programa koji je organiziran u suradnji s kutinskim školama, vrtićem, ustanovama i udrugama.

Knjižnica i čitaonica Kutina i Muzej Moslavine na prvom danu Ljetne razbibrige unijeli su dašak kreativnosti i priliku za učenje, a pridružilo im se i Društvo Naša djeca, te osnovne škole Banova Jaruga i Zvonimira Franka, a bila je tu i Zajednica Tehničke kulture.

Ovaj mnogima omiljeni ljetni program posjetio je i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, ističući kako je zaista lijepo vidjeti mališane tako aktivne u kreativnim radionicama i raznim aktivnostima daleko od mobitela, kompjutera i ekrana općenito, te u druženju kojim stvaraju nova prijateljstva.

 

Također, svaki utorak i četvrtak u srpnju od 18 do 20 sati u Parku kestena Koordinacijski odbor “Kutina – Grad prijatelj djece” organizira i razmjenu udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola.

Prilika je to za nabavku novih i rješavanje starih udžbenika koji vam više nisu potrebni, a koji će nekome dobro doći. Razmjena užbenika dosad se pokazala korisnom i mnogi su roditelji na ovaj način nabavili potrebne udžbenike, kako za osnovne tako i za srednje škole.

Mjesto za razmjenu je idealno, a ovakva praksa svakako predstavlja rasterećenje obiteljskog budžeta“, poručila je voditeljica Koordinacije, Renata Vlahek.

Gradski park će tako tijekom srpnja biti ispunjen raznim događanjima zabavno-edukativnog karaktera za djecu koja će im, uz kreativne radionice, druženje i nova prijateljstva, pružiti i nezaboravne uspomene na ljetne praznike.

 

 

Više iz: VIJESTI

Na vrh