Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

kutina.hr

VIJESTI

Grad Kutina sufinancira kupnju udžbenika učenicima osnovnih škola

Učenici od 1. do 4. razreda ostvarit će pravo na iznos od 450,00 kuna, a učenici od 5. do 8. razreda na iznos od 750,00 kuna

Priopćenje gradonačelnika Grada Kutine Zlatka Babića o sufinanciranju kupnje udžbenika i školskog pribora učenicima osnovnih škola Grada Kutine prenosimo u cijelosti.

 

“Poštovani roditelji i učenici,

Grad Kutina i ove godine nastavlja program sufinanciranja udžbenika i školskog pribora učenicima osnovnih Škola. Prošle školske godine smo financirali nabavku udžbenika učenicima prvih razreda, dok smo za narednu školsku godinu odlučili obuhvatiti sve razrede osnovnih škola i  na taj način pomoći roditeljima u nabavci potrebnih udžbenika i školskog pribora.

Ovakav model smo odabrali iz nekoliko razloga prvi je jer najavljena kurikularna reforma na nivou Republike Hrvatske nije provedena, te postojeći udžbenici i radne bilježnice vrijede još jednu školsku godinu. Nakon završetka školske godine 2018./19. biti će neupotrebljivi.

Kada bi se išlo na financiranje samo školskih udžbenika tada bi učenici od prvog do četvrtog razreda bili zakinuti, jer ne bi dobili udžbenike, pošto su njihovi udžbenici ujedno i radne bilježnice.

Najvažnije je što smo u razgovoru sa našim građanima dobili sugestiju da odaberemo upravo ovakav model sufinanciranja, jer će veliki broj roditelja nabaviti udžbenike od prijatelja, rođaka, odnosno već korištene udžbenike, dok im je problem nabaviti preostali potreban školski pribor ( torbe, mape, radne bilježnice, pribor za tehnički odgoj).

Unatoč zatečenom gubitku od 9.000.000,00 kuna , Grad Kutina je iznašao mogućnosti da pomogne roditeljima učenika naših osnovnih škola.

Odlukom je određeno da će učenici od prvog do četvrtog razreda ostvariti pravo na iznos od 450,00 kuna, a učenici od petog do osmog razreda iznos od 750,00 kuna, koji mogu realizirati u jednoj od naših kutinskih knjižara uz predočenje potvrde koju će preuzeti u Gradu Kutina.

 

S poštovanjem,

Vaš gradonačelnik                                  

Zlatko Babić, dipl.ing”

 

Više iz: VIJESTI

Na vrh