Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

os-jkozarca-lipovljani.skole.hr

VIJESTI

Energetska obnova OŠ Josipa Kozarca Lipovljani

U Osnovnoj školi Josipa Kozarca Lipovljani u tijeku je provedba projekta energetske obnove školske zgrade i sportske dvorane.

Obnova uključuje izmjenu poda sportske dvorane, toplinsku izolaciju krova školske zgrade, izmjenu staklenih stijena, rekonstrukciju postojeće rasvjete (u dvorani i školi), ugradnju sunčane integrirane elektrane na krovu – fotonaponski sustav, postavljanje solarnog grijanja PTV-a, ugradnju termostatskih ventila te postavljanje nove fasade na dvorani i zgradi škole.

Projekt vrijedan ukupno 6.730.125,89 kn financira se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 3.173.650.65 kn, dok Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Sisačko-moslavačka županija sufinanciraju radove u iznosu od 3.556.475,24 kn. Općina Lipovljani sudjeluje u sufinanciranju radova u iznosu od 300.000,00 kn.

 

 

Ugovor s izvođačem radova SLU-KOM d.o.o. Kutina potpisan je 04. listopada 2018. godine, a pripremne radnje započele su krajem istog mjeseca. Demontažom i izmjenom crijepa započeli su sami građevinski radovi 29. studenoga 2018. godine.

Radovi se odvijaju u skladu s vremenskim uvjetima i predviđenim rokovima. Do sada su ugrađena nova rasvjetna tijela u dvorani, a u tijeku su pripremne radnje za postavljanje novog poda. Također se provodi izmjena crijepa na školi, postavljanje toplinske zaštite zidova prema vanjskom prostoru, postavljenje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, izmjena postojeće stolarije ugradnjom nove te drenaža oko školske dvorane.

 

 

Završetak radova energetske obnove predviđa se između 15. 3. 2019. i 1. 5. 2019. godine, ovisno o vremenskim uvjetima.

Nakon projektom predviđenih radova slijede radovi koji nisu uključeni u energetsku obnovu. U planu je krečenje dvorane, hola i hodnika, bojanje klupa i cijevi te opremanje školske sportske dvorane novim  nastavnim sredstvima i pomagalima. Također je nužno uređenje školskog okoliša, arboretuma, vanjskog rukometnog igrališta te parkirališta. Svi dodatni radovi i dinamika njihove provedbe ovise o financijskim mogućnostima Škole, SMŽ i Općine Lipovljani.

 

 

Dana 5. 2. 2019. godine načelnik Općine Lipovljani Nikola Horvat posjetio je Školu i obišao gradilište. Ravnateljica ga je upoznala s obujmom i dinamikom radova te naglasila kako je unatoč velikom gradilištu nastava dobro organizirana i prilagođena postojećim uvjetima te se za sada odvija neometano.

Načelnik je izrazio zadovoljstvo viđenim te ponudio pomoć i podršku, a u okviru financijskog plana Općine Lipovljani. / izvor: OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani

 

Popularno

Više iz: VIJESTI

Na vrh