Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

popovaca.hr

VIJESTI

“Da se ne zaboravi – više od terenske nastave”

Udruga hrvatskih branitelja INA – Naftaplina “KVIN” u suradnji sa članovima popovačke HVIDRA-e, Udruge roditelja poginulih branitelja i Udruge dragovoljaca Domovinskog rata i u novoj školskoj godini nastavlja provoditi edukativni program „Da se ne zaboravi – više od terenske nastave” promičući vrijednosti Domovinskog rata među učenicima osnovnih škola zapadne Slavonije i Moslavine.

Ovog tjedna program je proveden sa učenicima sedmih razreda Osnovne škole “Zorka Sever” te Osnovne škole Popovača.

U uvodnom dijelu ovog susreta koji se provodi u sklopu nastave povijesti, učenicima je prikazan film o Domovinskom ratu, a potom su se uz paljenje svijeća poklonili poginulim braniteljima kod spomen obilježja na Trgu ispred Doma kulture gdje im se pridružio i gradonačelnik Josip Mišković.

Uz voditeljstvo predsjednice Udruge roditelja hrvatskih branitelja poginulih u Domovinskom ratu Grada Kutine Katice Demeter posjetili su spomen sobu poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima s popovačkog područja.

Potom su u pratnji nastavnika, gospođe Demeter, predstavnika Udruge KVIN te predsjednika popovačke HVIDRA-e Ante Čupića i predsjednika popovačkog UDDR-a Mate Fofića, posjetili Bujavicu, Korita, Trokut i grad Novsku te uz edukativna predavanja saznali najznačajnije detalje akcija na spomenutim lokacijama.

 

 

Više iz: VIJESTI

Na vrh