Poveži se s nama

Volimo SMŽ | Nagradni natječaj za osnovnoškolce

RADIJSKA EMISIJA

“Bero, rodan iz Čigoča” voli Sisačko – moslavačku županiju!

“Bero, rodan iz Čigoča” naziv je pobjedničke emisije natječaja “Volimo Sisačko – moslavačku županiju 2017”

“Bero, rodan iz Čigoča” naziv je pobjedničke emisije natječaja „Volimo Sisačko-moslavačku županiju”. Riječ je o radio igri napisanoj u rimi na šaljiv način i sadržajno prilagođenoj uzrastu razredne nastave. U emisiji, koju je kandidirala OŠ „Dvor“ može se čuti i tradicijska zavičajna pjesma dvorskog kraja “Dvor daleko”.

Inspiracija za ovu emisiju došla je tijekom terenske nastave u Lonjskom polju, rekao je učenik Jovan Resanović koji je u ovoj radio igri utjelovio lik novinara:

 

 

Dvor ima svoje ljepote, kaže učenik ove škole i poziva:

 

 

Mentorici Klari Pereković ovo nije prva radio igra ili radio emisija koju je pripremala s učenicima:

 

 

Učenici Željana Benak, Jovan Resanović i Danilo Drača sa svojom mentoricom nagrađeni su ljetovanjem s uključenim punim pansionom i prijevozom, poklon bonom vrijednosti od 1000 kuna, a škola je dobila audio-video opremu.

Promovirati našu županiju trebamo svatko na svoj način, rekao je župan Ivo Žinić koji je pobjedničkoj ekipi, kao generalni pokrovitelj natječaja, uručio nagrade:

 

 

…te izrazio želju da se sljedeće godine u natječaj uključi još više škola

 

 

Druga nagrada pripala je OŠ „Popovača“ za radio emisiju „Mali ljudi velikog srca“. U realizaciju emisije bili su uključeni učenici Terezija Žagar, Iva Grbavac, Marko Javorski te mentori Darko Rakić i Martina Ivić.

I prošle godine bili su na našem natječaju drugi. Martina Ivić o ovogodišnjoj emisiji:

 

 

Trećeplasirana škola je OŠ „Budaševo Toplovac Gušće“. Učenici Nina Drakulić, Ema Penezić, Matko Rom i Vid Trtanj, mentorica Dubravka Granulić. Tema „GOS u gostima“. Dubravka Granulić:

 

 

Nagrada drugoplasiranoj i trećeplasiranoj ekipi je izlet i audio-video oprema.

Novinari Vladimir Pajtlar i Zdravko Strižić poklonili su školama Leksikon novinarstva SMŽ 1945-2016 kojem su autori, a koji je objavljen u nakladi ogranka Hrvatskog novinarskog društva Sisačko-moslavačke županije.

Ove je godine na natječaj pristiglo, podsjetimo, devet emisija iz novinarskih radionica. Poslušali su emisije novinari Gordana Medur (Mreža TV), Igor Ahmetović (HRT), Mario Gršić (Petrinjski radio), Nataša Sladeček (Radio Quirinus) i Karmen Valenta (Radio Quirinus), te odabrali najbolje.

U natječaju su, osim već navedenih škola sudjelovale OŠ „ Zvonimira Franka“ iz Kutine, OŠ „Banova Jaruga“, OŠ „Gvozd“, OŠ „Mate Lovraka“ Kutina – Područna škola Kutinska Slatina, OŠ „Ivo Kozarčanin“ Hrvatska Dubica i OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Gora.

Generalni pokrovitelj je Sisačko-moslavačka županija, sponzori Eurotrade, Top-terme Topusko i MIP Sisak, a organizator Radio Quirinus.

 

 

Popularno

Više iz: RADIJSKA EMISIJA

Na vrh